Alla inlägg den 6 april 2012

Av Anna - 6 april 2012 11:37

Igår var vi till BVC som sagt, och lilla Neo hade växt jättebra. Han vägde 4390 gram om jag inte minns fel. Dvs. gått upp och passerat sin födselvikt utan problem. Vägde ju 3990 gram vid läkarundersökningen. :) Längden var dock densamma, men sköterskan var övertygad om att han växt även där då det oftast inte riktigt stämmer med längden vid födseln eftersom de bara mäter med ett måttband och inte i en sån där "liggställning" så man ser mer exakt. 


Vi kollade även vikt och längd på Melvin och han vägde 12,6 kg och var 84 cm lång. :) 


Allting såg jättebra ut med dem bägge och allt funkar ju bra, så vi hade inte förväntat oss något annat. :) 


I natt har vi alla sovit jättebra, så det känns himla skönt. :) Vi har ju faktiskt turen med att även Neo somnar för natten väldigt tidigt. Vi lägger ju Melvin vid 19-19.30 tiden (senaste två kvällarna har han dock somnat strax före 19 eftersom han är lite småkrasslig), och lilla Neo sover nere hos oss i vardagsrummet hela kvällen han med, så vi har fortfarande våra "2 timmars egentid" på kvällarna innan vi går och lägger oss. :) Neo brukar vakna till när jag byter blöja och sånt innan jag ska gå upp och lägga mig, och där ammas han till sömns runt 22-tiden och så sover vi så gott sen! :) 


Melvin ville ju inte somna förrän runt midnatt första månaderna, men då jobbade ju jag natt också under graviditeten och vände dygnet var och varannan dag, så det märktes skillnad på hur han sov och var vaken i magen och hur det var med Neo. 


Just NU flyter allting på väldigt bra. Jag har mer eller mindre slutat blöda helt, stressar mindre och tar det lugnare och älsklingen har tagit lite kortare "arbetsdagar" med altanen nu de senaste två-tre dagarna, så det har hjälpt mig otroligt mycket. 


Det går framåt med altanen, taket har kommit upp, så nu börjar man äntligen se hur det kommer att bli. Kommer att bli väldigt stort och så jäkla snyggt! Längtar tills fönster och dörrar kommit upp också, så man får en helheltsbild. :) 


Ska iväg och äta middag snart hos svärföräldrarna. Melvin somnade så lättsamt i sin vagn inomhus förut medan jag samtidigt försökte få Neo att vilja somna i famnen, men han vill tydligen vara vaken en liten sväng nu. Tack och lov är han så tystlåten av sig och nöjd, så han satt så snällt i babysittern, så jag kunde fokusera på att få Melvin att somna. :) 


Nu ska vi se om jag lyckas med den minsta också. ;) 


Ha en trevlig långfredag och glad påsk på er!

Ovido - Quiz & Flashcards