Alla inlägg den 9 april 2012

Av Anna - 9 april 2012 14:39

Jag missade att blogga häromdagen om att Melvin hade 21-månaders dag. Men det var ju mest under första året, eller möjligen fram till 18 månader som man höll på och räkna månader och hade stenkoll på dag och datum. ;) 


Men nu är i alla fall vår "stora" prins 21 månader. Han pratar jättemycket (ord, inte sammansatta meningar). Trillar ur nya ord dagligen ur munnen på honom, och jag som har skrivit upp alla ord han sagt i hans bok och vid vilken ålder har inte längre koll på hur många ord han kan och har mer eller mindre slutat skriva upp eftersom det inte är nån vits att skriva upp ALLA ord han sagt i resten av livet. ;) Haha..


Just nu är hans favorit(ord) farfar.


Igår fick han se en traktor också, så då var det jättehäftigt att kunna ha nytta av "traktor"-ordet.


Det är helt otroligt vad fort tiden har gått. Det känns ju som det inte alls var länge sedan jag satt och ammade Melvin liksom. Nu är han snart två år! Och har blivit storebror.


Storebror till Neo som idag blir 2 veckor gammal. :) Även där har tiden gått så otroligt fort. Känns inte som vi levt som en familj på 4 personer i 2 veckor redan. Fast samtidigt känns det som vi alltid haft det så här. Vi har ju kommit in i rutin nu med nattning av Melvin och så. Det är fortfarande jag som nattar Melvin. För mig känns det viktigt att jag får fortsätta göra det precis som innan Neo kom. Det har varit min och Melvins grej så länge han funnits (självklart nattar älsklingen honom också om jag inte skulle vilja, men för mig känns det jättekonstigt och tomt ifall jag inte fått läsa sagan för Melvin och dragit min "godnatt-ramsa" för honom).


Ammar Neo innan det är dags att gå upp och lägga Melvin, så är det lite pappa & Neo-tajm sen under tiden. Alltid när jag kommer ner, så ligger Neo och sover på älsklingens bröst. Så sött. Så tryggt.


Är så tacksam för att det inte krånglar på kvällarna som jag var rädd för att det skulle göra. Jag var rädd för att det skulle bli skrik efter mig från båda hållen. Att Neo skulle vara vaken på kvällarna och vilja tutta hela tiden, och att jag inte skulle kunna natta Melvin pga det. Men det funkar så himla bra!


Än så länge, så sover Neo också hela kvällarna och oftast även jättebra på nätterna. Det är ingen nattuggla som håller sig vaken på kvällarna, utan jag och älsklingen kan lugnt sitta i soffan och titta på våra serier och filmer precis som innan. Vi har våra 2-3 timmar innan läggdags tillsammans, mer eller mindre för oss själva (Neo sover nere hos oss i sin liggkorg under tiden), och den tiden känns så otroligt viktig. Så det känns himla skönt att vi fått behålla den även så här i början med ett nytt litet knyte. :)


Ja, jag babblar på om allt som vanligt. Men jag känner ett sånt lyckorus igenom kroppen, så jag vet inte vad! :) Livet är så jäkla bra just nu. :)    

Av Anna - 9 april 2012 14:25

Trodde att klockan var runt 16-17 nu, så blev lite förvånad när jag fick se att den bara är strax före 14.30


Det har varit full rulle här hemma med altanen sedan tidigt imorse. Svärfar kom runt 9-10 tiden och har hjälpt till. Sen kom även Alex hit, och slutligen även Olly. Svärmor och Fanny kom förbi och sa hej, och tog med sig Melvin hem till dem. Han blev tydligen väldigt ledsen antar jag när de skulle åka, för det var inte planerat att han skulle följa med, men svärmor frågade om det gick bra att de tog med honom en stund.


Tur var väl det iofs. Riktigt pissväder, så det hade inte varit så kul för honom att vara ute och leka, och Neo har varit vaken i 1-2 timmar och inte velat somna om förrän nu typ, så det hade inte varit så lätt att underhålla Melvin på bästa sätt just nu. 


Neo är precis som Melvin var som liten, och även som deras pappa.. Spyr som bara den efter de ätit. I natt spydde Neo på mig flera gånger. Vi var nog vakna i 3-4 timmar i sträck i natt. Han somnade ju vid 18 igår och vaknade inte förrän vid 22 igen när jag skulle lägga mig, men somnade om till 00, men sen började vakenheten. Han var väldigt tuttsjuk, men spydde hela tiden. Tror han ville snutta bara, och det går ju inte på bröstet utan att det kommer mjölk, så det blev ett jäkla spykalas hela natten. Nappen ville han inte ha. Men, men.. Tillslut somnade vi och vi låg kvar en timme längre imorse. Var riktigt seg! ;P 


Nu verkar det som Neo somnat igen. Har haft ett spykalas nyligen, både jag och han fick byta kläder, men nu så hoppas jag att han får behålla maten och får sova i någon timme. :) 


Nog om det! 


Det går så sjukt fort fram med altanen idag, så det är helt sjukt. Imorse hade vi takstolar med tak på och karmen till skjutdörrarna uppe, men det var allt. Nu har vi helt plötsligt "väggar/staket", dörrar och fönster insatta och de hade även byggt igen "hålet" mellan dörrarna och taketet. Nu är det verkligen ett rum, som vi kan stänga in oss i. Så himla underbart! 


Så kul att se hur det kommer att bli. Nu är det ju nästan klart! Visst, allt ska målas osv när allt har byggts klart, men åh! :) 


Här har ni två bilder från idag! :) 


   

Ovido - Quiz & Flashcards