Alla inlägg under oktober 2012

Av Anna - 7 oktober 2012 14:04

Äntligen fick jag tummen ur, och rensade bland barnens leksaker. Blev två plastpåsar fulla med trasiga leksaker, sånt det bara fanns en del kvar av och sånt som var pyttelitet och stoppa-i-munnen-size för Neo.

Mer ordning och reda nu. Och så känns det bra att veta vilka leksaker som finns framme. :)

Av Anna - 7 oktober 2012 12:00

Gick till lekparken när Neo blev trött och ville sova. Var där en timme ungefär, sen gick vi hem och stekte våfflor som vi nyss ätit (Melvin äter och njuter fortfarande).

Neo sover fortfarande, men vaknar nog snart. Har sovit i två timmar, så brukar vakna då.

Älsklingen kommer väl hem om ett par-tre timmar antar jag. :) Vi längtar allihopa här.

Är ju riktigt fint väder ute, men kallare än det ser ut. Mina händer var iskalla när vi kom in. Tur att Melvin har ärvt sin pappas varma händer och värmde mig under vägen hem genom att hålla hand. :) Tulle!

Har inga planer för dagen, så vi får se vad det blir.

Solsidan ikväll iafl. ;)

Av Anna - 7 oktober 2012 06:35

En sjukt bra natt. Jag somnade strax före 22 och först vid 02.20 vaknade Neo för mat. Melvin vaknade och kom in till mig vid 03, då hade jag hunnit somna om en liten stund. Följde med honom in, bäddade ner honom och pussade godnatt och gick ut. Trodde aldrig att han skulle gå med på det, men han la sig och somnade på en gång.

Kl 05.30 vaknade jag av Neo som låg och babbla för fullt i sitt rum. Bajsat såklart. ;) Trodde Melvin skulle vakna ganska direkt, men han sover än (06.30) och det har väl inte hänt på flera månader..

Har lyckats fått Neo att somna om här bredvid, och om det inte vore för att min näsa är igentäppt och likaså min hals, så jag knappt får luft, så skulle jag också sova vidare.

Vaknade upp tvärförkyld. :/ Drygt! Hoppas bara det är tillfälligt.

Av Anna - 6 oktober 2012 20:48

Äntligen är Melvin duktig på att somna själv i sitt rum vid nattning igen! :)

Underlättar så mycket nu när Neo är mitt uppe i "relationsfasen" och har lite svårare att komma till ro på kvällen. Misstänker även att ev. En framtand är på väg. Ska ha händerna i munnen hela tiden när det ska sovas. Helt besatt. :P

Gav Melvin en flaska välling i sängen, satte på musikskivan, tände nattlampan och sa godnatt och att han skulle sova när han druckit upp. Gick in till Neo och när jag gick tillbaka till Melvin efter en kvart typ sov han som en stock med flaskan bredvid sig. Inte ett ord hade han gjort ifrån sig. Inget ängslande när jag gick ut ens. Duktiga killen!

Värmer verkligen i hjärtat när man står och tittar på sina två sovande barn som ser så trygga ut i sina sängar varje kväll. Känner sån tacksamhet över att ha dem i mitt liv!!

Av Anna - 6 oktober 2012 16:57

Melvin älskar att bada mer än något annat. Neo hatar att bada mer än något annat. (Duscha med mamma går finfint)

Haha.. De fick bada tillsammans idag och Melvin satt så snällt och försiktigt mittemot, så inte lillebror skulle halka. Neo grät från början till slut. Efter 3 min gav jag upp. Fick honom tvättad och ren i afl. Och Melvin kan bada på som vanligt! :)

Av Anna - 6 oktober 2012 16:42

Dagen har i stora drag bestått av att tvätta. Vår tvättmaskin är trasig, så fick ta med en halv klädbutik dit och tvätta. Skönt att ha fått rent mycket. Lyckades få igång en maskin här hemma, men nu är den lika hopplös som tidigare. Nu ska den väl vägra funka på 1-2 veckor igen.

Måste ringa hit en reparatör i veckan. Suger att betala självrisken, men är inte hållbart med trasig tvättmaskin och två småbarn.

Vad har vi annars gjort idag då? Umgicks ju med Fanny och svärföräldrarna i 2-3 timmar imorse innan de drog till götet. Samtliga.

Jag och barnen gick till affären och köpte "gåttepåse" som Melvin säger och till lunch stekte jag pannkakor.

Hemma har jag sorterat tvätt, plockat undan och nyss gett Neo lite laxgryta. Han är väldigt dryg att mata med MAT. Inte mycket han gapar stort för om man säger så. Får i honom allt, men det krävs ju tid och tålamod.

Barnen ska snart få bara tänkte jag och så ska väl nån slags kvällsmat göras innan jag tänkte ringa älsklingen och låta Melvin prata lite med honom innan läggdags.

Jag ska ta en lång dusch när barnen sover och sen slöa i soffan med min "gåttepåse" framför TVn. :)

Av Anna - 6 oktober 2012 06:16

Första morgonen på flera veckor som man vaknat först efter kl.6 ;) 6.03 fick man sova till idag och man känner sig konstigt nog piggare. :))

Natten har vart bra.

Fanny ligger och sover, och det får hon fortsätta göra i några timmar till. :-)

Vi andra får äta frukost och titta på bompa så länge. :)

Av Anna - 5 oktober 2012 09:30

Ikväll efter att älsklingen slutat jobbet, så kommer han bara hem snabbt för att sticka iväg till Sunne igen över helgen. Hans föräldrar har ju tagit över Inga-Lill och Björns "sommarhus" där (kan vara där året runt), så de håller på att byta panel och en massa sånt. (Är så glad för att det stället kommer att finnas kvar inom familjen, så vi kan åka dit med barnen). Så älsklingen ska dit och hjälpa hans bror att fixa. 


Jag blir med andra ord ensam med barnen under helgen, men det gör mig ingenting. Skulle kunna ta rälsbussen upp dit imorgon med barnen om jag ville, men nu när barnen börjat sova i sina egna rum, så vill jag inte åka dit och behöva samsova med dem båda så tätt inpå den nya förändringen. 


Neo har dessutom börjat sova lite sämre nu sedan 2-3 nätter tillbaka. Inte jättedåligt, men han vaknar fler gånger. Sov ju så gott som hela natten from första natten i sitt egna rum. Men det verkar vara något på gång. Antingen fler tänder, eller så är han i någon fas. Han har sovit dåligt på dagarna också, och är lite mera kinkig och lätt till missnöje (igår fick svärföräldrarna mer eller mindre se Neo lite ledsen och på dåligt humör för första gången på ett halvår) än vanligt. Hoppas att det går över snart.


Inatt vaknade Neo varannan timme from kl.00 fram till 05.45 (vaknade tom en gång i timmen från kl.4) Och Melvin kom in till mig två gånger, så imorse tog älsklingen barnen, så sov jag i ytterligare 1,5 timme. Så känner mig rätt pigg ändå. :) Tur att älsklingen började lite senare idag. 


Ikväll ska Fanny sova här, så det blir nya Johan Falk- 107 patrioter-filmen, gino och god mat. :) Lite tjejkväll med andra ord. Inte haft det på.. 100 år? ;) 


Fanny får ta och sova i vårt rum, så får jag lägga mig i extrasängen i Neos rum, så slipper hon störas av att jag kommer ränna upp och ner i natt. ;) Dock lär hon ju få besök av Melvin mitt i natten ifall han inte kommer ihåg att jag sover i Neos rum. ;) Han är ju så tyst nu när han vaknar på natten efter att han fått sova med lampan på, så vaknar först när han är i mitt rum. ;P 


Aja, det ska bli kul med lite Fanny-mys i afl. Och jag vet en som kommer vakna med ett leende på läpparna imorgon bitti när Fanny fortfarande är här. ;) Dock får väl hon lov att sova längre än 05.30 ;) Haha..


   

Ovido - Quiz & Flashcards