Alla inlägg under oktober 2012

Av Anna - 16 oktober 2012 12:23

Att Melvin är lik sin pappa har man ju fått höra sedan dag 1. Att de är kopior, att det är som att se Stoffe som liten igen osv osv..

Jag själv har otroligt svårt att se det. Vet inte om det beror på att jag ser dem dagligen? Tycker i afl att det är väldigt svårt att se sånt när jag har en vuxen version och en barn version framför mig. ;P Att se på andra barn vem de är lika är absolut inte samma sak, där ser jag direkt. Men det måste måste ju som sagt bero på att jag ser dem jämt.

Men ibland så lyckas jag ta en bild, där min första tanke blir "men titta! Lill-Stoffe".

Här är en son bild. :)

Av Anna - 16 oktober 2012 12:18

Jag och Neo har vilat i närmare 2 timmar nu. Han vaknade efter en timme i sitt rum, men jag hörde honom direkt, så hämtade in honom till mig och så somnade han om på min mage och så sov vi i nästan 1 timme till.

Så skönt. Det behövdes verkligen!

Just nu är han världens gladaste igen, ligger här bredvid och leker med fötterna sina och snurrar runt är allmänt sprallig och go. :)

Hoppas det håller i dig. ;)

Ska göra lite lunch till oss nu tänkte jag. När vi hämtat Melvin på dagis, så ska vi ta bussen till Bengt och Gaggi. :) döda lite tid och så blir ju Melvin så himla glad av att träffa dem (och jag och Neo med så klart;)).

Nä, om man skulle resa sig ur sängen kanske..

Av Anna - 16 oktober 2012 07:33

I natt förstod jag att nått var på gång med Neo. Han har inte krånglat en enda natt sedan han flyttade in i sitt rum på min födelsedag.

I natt vaknade han och var väl vaken i typ 30-45 min sammanlagt. Han somnade efter att han ätit mat, men vaknade lika snabbt igen.. Vilket aldrig hänt förut.

Somnade tillslut om och sov sen tills Melvin vaknade vid 5.30 (Melvin sov hela natten utan avbrott:))

De senaste tre kvällarna har Neo vart väldigt gnällig och klängig. Han har fått lägga sig lite tidigare för att han vart så trött och ledsen.

Idag har vi en helt annan Neo. Såååå ledsen och vill för allt i världen inte sysselsätta sig själv som han annars är så bra på. Speciellt på morgonen. Då springer han vanligtvis runt i gå-stolen och leker med Melvin och alla leksaker. Imorse grät han hysteriskt av att bara sitta en halv meter ifrån mig.

När jag var på toa försökte Melvin trösta Neo så gott han kunde. Stod och sjöng fruktsången för honom som de sjunger på dagis, "äpple, päron och bananer.....". Funkade inte. Stod och klappade händerna, "bebis, klappa händerna"- ingen Neo härmade.

Sprang in på toa i panik, "mamma bära bebis!!!!" Haha!

Nu gråter Neo åter hysteriskt i mitt knä, så detta blir nog en låååång dag.

Vår annars så glada, lugna och nöjda Neo har en jobbig fas nu. Kan inte vara lätt att lära sig att man är sååå liten i en sååå stor värld. Leksaken som ligger utom räckhåll är flera mil ifrån och mamma/pappa kan försvinna. Stackarn!!

Av Anna - 15 oktober 2012 13:09

Fotograferingen gick superbra! :)) Gruppfotografering fick ju inte vi föräldrar följa med på, men de var tillbaka inom 5 min. "Duktigaste avdelningen" som fröken sa haha. Helt klart!!

Gick hem emellan och jag trodde det skulle vara smockat med folk på drop-in korten, men Tamina var först ut och sen vi. Det var nog många som inte kunde komma ifrån jobb och så.

Det gick i afl jättebra att ta kort på mina älsklingen. Först var Melvin reserverad och lite rädd, men jag löste ju det som alltid. ;) Fick ta syskonbilder först för då slappnade en väldigt svårflörtad Melvin av och log stort!

Blev både enskilda och syskonbilder på dem båda när de log och var glada båda två, så det gick över all förväntan bra. :)

Om en vecka får jag bilderna i brevlådan, så längtar så tills jag får se resultatet och får beställa hem vad vi ska ha. :))

Minns själv hur mycket jag längtade efter att få de där bilderna för första gången. Man satt på lektion och så fick man det där kuvertet och först ville man ju titta själv, och blev man nöjd- ja då fick bilderna minsann ligga synligt. Haha. ;)

Det ska bli kul att visa älsklingen bilderna sen. :)

Av Anna - 15 oktober 2012 07:34

Kl. 5 vaknade Melvin och kom in till mig imorse. Vi tänkte sova vidare, men så vaknade ju Neo inom kort. Försökte få honom att somna ommät hos mig och Melvin, men han småslumra bara mikrostunder. Och när han sket, var det ju ingen idé.

Melvin sov iafl till typ 6.15, så bra att han inte gick upp redan vid 5.

Ska ju ta kort idag vid 10 på dagis. Neo har lyckats riva sig vid ögat i natt antar jag. Ingen stor reva som tur är, men det är ju ändå så typiskt när man ska ta syskonbilder. Haha. ;)

Undrar hur dags vi lyckas få ta syskonbilderna. Borde ju vara ganska många som vill ta såna bilder. Hoppas vi blir bland de första i afl, så vi inte behöver stå där hela dagen. Magkänslan säger mig att Neo kommer bli trött mitt upp i allt, så får hoppas allt tajmar och flyter på.

Om tiden räcker till, och beroende på öppettider, så kanske vi kan åka till Öppna förskolan idag och döda lite tid. :) Vi får se vad dagen bjuder på mer än fotograferingen med andra ord. :)

Av Anna - 14 oktober 2012 09:22

Skillnad på väder idag och igår. Vädret spelar ju dock ingen roll för barn, men jag avskyr verkligen sånt här väder just för att jag är så himla frusen av mig. Sitter och småfryser inomhus nu liksom. ;)

Vi skulle ha vart till lekparken senare och träffa Melvins första kärlek och favorit på dagis- Tamina, men nu ändrade vi pga vädret, så vi ska hem till dem istället. :)

Förhoppningsvis får vi träffa Jessie en sväng idag också för hon hade fullt upp igår, så hann inte ses igår.

Neo som vanligtvis brukar sova vid 9-tiden, var jättetrött redan vid 8 imorse och fick lägga sig då. Han sov inte så länge igår på dagen, så han var sliten igår kväll och fick lägga sig redan strax efter 18.30, så fick vi äta efter och Melvin kom i säng strax efter 19. Slocknade på två röda.

Båda barnen har vaknat en enda gång i natt, mer eller mindre samtidigt, så jag behövde inte vakna mer än en gång i natt mellan 22-05.30 :) Så det var ju gött!

Men Neo verkar som sagt ha lite sömn att ta igen sig sedan igår. Sovit i 1,5 timme nu. Borde vakna snart.

Om man skulle klä sig och barnen (Melvin) kanske? :)

Av Anna - 14 oktober 2012 07:54

Igår var jag och Melvin på Leklandet. Neo var hos farmorn och farfarn o blev ompysslad. :)

Vi var på leklandet i 2 timmar. Var väldigt mycket folk, så vi köpte oss bara en glass där och åt sen mat hos farmorn och farfarn när vi kom tillbaka.

Gick till Nöjesbutiken och köpte lördagsgodis. Jag gick ju enda dit enbart för center nougat. Fanns det? Nej, nu var det med kokos ist. Skit!!

Aja, Melvin åt glad sitt godis igår vilket som.

Åkte buss och det var ju jättehäftigt att kunna sitta vart som helst nu utan en vagn att tänka på. :)

Av Anna - 13 oktober 2012 07:59

Jag testade att göra en groda i leklera igår. Bollarna på huvudet är ögon, men eftersom jag bara använde en färg, så kunde jag ju inte göra ögonvita och pupiller, men ni får föreställa er.

Gjorde även en kossa. Och även här ska det ju vara ögon, fläckar på kroppen och en annan färg på mulen.

Det är ju inte så lätt att få de små hornen tex perfekta eftersom det inte går att få något bra fäste utan att behöva trycka till/trycka fast). Med sockerpastan, så kan man ju "klistra" fast delarna med lite vatten, så då behöver man ju inte trycka så formen blir ojämn och ful.

Men det var som sagt första gången. Den är absolut inte perfekt på något vis, men det är ju inte det lättaste att fästa något som blir förstört om man trycker till ordentligt (men som behövs för att sitta bra).

Ska bli kul att testa med sockerpasta och mer färger så småningom.

Kossan och grodan är gjorda efter en beskrivning jag hittade i en bak-blogg.

Ovido - Quiz & Flashcards