Alla inlägg under oktober 2012

Av Anna - 11 oktober 2012 08:50

Sitter på Karlstad trafikskolan nu och väntar på att klockan ska bli 9.00 Dags för riskettan idag nämligen. 3,5 timme håller det på. Ska bli rätt gött att bara sitta och lyssna, diskutera lite i grupp osv. Någon slags "egentid" om man nu kan kalla det så. ;)

Skönt att få det avklarat också. 900 :- fattigare (tur jag fick pengar till körkort när jag fyllde år).

Tror dock inte mitt körkort kommer behöva bli så dyrt. Ska ju plugga all teori hemma och köra med. Blir en körlektion innan halkbanan (läraren ville se hur jag kör på högre fart innan) och så tar jag en körlektion innan jag ev. Tänkt köra upp. :) en lektion precis innan uppkörningen blir! Så man får släppa lite på nerverna och höra vad man ska komma ihåg lite extra. :)

Men vi verkar ju ha varit duktiga hittills med körningen hemma, eftersom jag bockade av 10/16 på första lektionen (mer hann vi ej).

Av Anna - 10 oktober 2012 19:56

På måndag är det gruppfotografering på dagis. Förra året var ju vi i Cypern när de tog kort, så vi missade ju det (buhu). Men i år ska vi inte missa det. ;)

Melvin är ju ledig måndagar numer, men vi har självklart blivit informerade om tid.

Efteråt är det drop-in för enskilda och syskon-bilder, så då ska jag givetvis ta tillfället att få de två små brorsorna fotograferade tillsammans.

Och så ska de ju ha matchande kläder på sig. Såklart! Så gulligt ju!!

Av Anna - 10 oktober 2012 19:49

Efter att ha hämtat Melvin på dagis (som helt plötsligt blev skitarg i kapprummet på dagis och vägrade ha jacka på sig), tog vi bussen till stan.

Eftersom Melvin älskar att åka buss, och dessutom fick se grävmaskinerna vid teatern i stan, så vände ju det sura humöret redan vid busshållsplatsen. :)

Väl på stan mötte vi Fanny som följde med oss runt i affärer och sen även hem till oss en stund.

Tiden flög iväg fortare än fortast, så plötsligt var det dags att göra kvällsmat. Hemmagjord pizza blev det, yammy! Så gott. :)

Sen var det bumbs i säng med båda barnen. Kl 19 sov båda. :) Melvin är ju fortfarande duktig på att somna själv, så han var det bara att stoppa om, prata 1-2 minuter om morgondagens planer och lite beröm över hur duktig han är och har varit under dagen, och då godnatt och puss. Musikskivan på också såklart. :)

Så somnade han.

Neo är lite bökig just vid läggning på kvällen (går jättefort på dagen), så han får man buffa i rumpan och hålla handen.. Och ha tålamod. :P bök och stök, vrida och vända. Men gick rätt fort idag ändå. Både sov ju inom 20 min. :)

Nu har jag fixat med dopinbjudningarna som kom idag. Skrivit adress och så. Beställde inte så många denna gång då många redan vet om när det äger rum osv. Så jag tänkte lite ekonomiskt där. :)

Tänkte kika på SHF nu. Somnade till sista akten igår i soffan, så tittar idag igen. :) Så sjukt kul.

Älsklingen jobbar kvällen, så blir lite alonetime för mig nu. Men inte så länge till. :) Längtar efter honom.

Av Anna - 9 oktober 2012 16:25

Neo ska ju snart döpas och jag har bestämt mig för att göra åtminstone en tårta. Ordentligt alltså. Ni kanske minns Melvins 2 års tårta med Timmy Lamm på? Ja, så avancerat kan ju såklart inte jag, en nybörjare.

Men jag har i afl bestämt så mycket som att den ska vara täckt med ljusblå sockerpasta, vita text på (Neos namn, möjligen alla namnen) och vita blommor. Det ska även vara en "spets"-kant längst ner, runt tårtan i sockerpasta med (inte i spets alltså).

Har inte riktigt bestämt fyllning än, men vit choklad är i afl spikat för det var så jäkla gött i Melvins tårta. Funderar på blåbärsmousse, men Melvin som blir stenhård av blåbär kan kanske inte äta det ens? Så funderar på om persika/passionsfrukt är en god kombination ihop med vit choklad?

Jag längtar i afl enormt tills jag får sätta igång. Älskar ju att pyssla med dekorationer osv. Vore kul att bli riktigt bra på det. :)

Av Anna - 9 oktober 2012 10:08

Måste varenda kurs/utbildning jag är intresserad av att läsa, vara antingen på gymnasial nivå och därmed inte ger mig några större "wow" på cv:t, inte kunna läsas ifrån Karlstad eller ha terminstart först nästa höst?!


Blir galen! Jag vill bara börja plugga. Nu till våren. Inte nästa höst. 


Sugit!

Av Anna - 8 oktober 2012 20:28

Blev en tur till Skokanonen idag, och visst blev det ett par vinterskor inköpta till Melvin. Inte helt otippat att han skulle välja just de jag hoppades på. Han var ju sötare än socker i dem!

Och 299 spänn! Sjukt bra ju. Gick in på "lagerbutiken" där också och köpte fyra par strumpor till Melvin och en racerbil. Allt för 19 :- st. Är ju alltid trevligt med riktigt låga priser. ;)

Åkte och handlade lite efter i Skåre centrum. Självklart är det jag som kör överallt. Måste ju träna! Snart halkbanan ju. :)

Väl hemma var det bara att sätta igång med mat. Svärmor och Fanny kom hit, så passade på att bjuda dem på mat. Vi blir ju alltid bjudna dit, så har ett par hundra middagar att bjuda igen. ;)

Klyftpotatis och kycklingfilé. Blev jättefint. :)

Nu blir det tv och soffmys med älsklingen fram till läggdags! :)

Av Anna - 8 oktober 2012 08:19

Vanligtvis brukar jag klä barnen vid denna tiden för att gå till dagis, men fr.o.m Idag ska ju Melvin vara hemma måndagar och vara 5 h på dagis 3 dagar i veckan ist.

Jag är redan rastlös och undrar hur i helsike vi ska sysselsätta oss i 8 timmar innan älsklingen kommer hem. :P

Önskar att jag hade mitt körkort nu, så hade vi kunnat åka till Skokanonen och kolla vinterskor till Melvin. Ska försöka hitta ett par billigare i år, eftersom de används så kort tid. För mig är det viktigaste att de är varma och håller tätt. Är de billiga är ju det toppen, men barnskor brukar ju ligga mellan 500-1000 :- om man vill ha ordentliga. Tur är väl att Neo kan ärva sen i afl. :)

Men, men.. Vi får se vad vi hittar på.

Av Anna - 7 oktober 2012 14:07

Melvin har fått sig en rejäl fläskläpp. :( Vet inte riktigt vad som hände mer än att han sprang med en traktor och ramlade. Grät hysteriskt och så blödde det lite från överläppen. Så nu har han en ordentlig svullen överläpp. :-(

Ovido - Quiz & Flashcards