Alla inlägg den 16 mars 2012

Av Anna - 16 mars 2012 13:16

Den här våren kommer bli så himla underbar! Inte nog med att vi kommer att få vara lediga mycket tillsammans snart och få umgås som en familj på fyra personer.. Vi ska även börja göra iordning en inglasad altan (något som vi planerat att göra hela tiden i vår, men inte varit helt hundra på om vi kunnat pga. att vi även ska göra panelen klar på huset osv) och igår var Bengt (och Monica) här och började mäta upp för en ritning.


Känns helt overkligt att vi i sommar kommer ha en inglasad altan att sitta i. Ska bli så otroligt kul att få inreda där med fina altanmöbler osv. Kommer självklart vara ljust även där, som resten av huset, men det kan nog hända att det blir lite marinblåa inslag där och lite "kusten"-känsla. ;)


Panelen ska vi även göra klart. Kommer bli så fint när hela huset äntligen är i samma färg och även garaget. Kommer göra såå mycket!


Ett staket måste vi få upp på framsidan också, men det vet jag inte om det blir i år, men hoppas det. :) Vore skönt att slippa oroa sig för att Melvin ska springa ut i gatan nu när man snart ska ha ett barn till att se efter till. Det räcker ju med att titta bort en sekund, så kan olyckan vara framme. =/


   

Av Anna - 16 mars 2012 13:08

Mötet på banken igår gick så jävla bra! Tog två timmar, men kändes inte som det tog så lång tid. Men vi gick igenom allt möjligt. Lyckades sänka vår ränta 1 % och binda den under en period (riktigt bra ränta lyckades vi få), vi skaffade oss en riktigt bra livförsäkring till ett löjligt lågt månadspris, men som verkligen känns nödvändig att ha när man har barn och hus ifall något hemskt skulle hända någon av oss.


Vi startade ett pensionssparande som innebär att vi kommer kunna tacka oss själva den dagen vi går i pension. Kommer kunna leva gott och vara riktigt glada över att vi började spara såpass tidigt. Så nu har vi ett pensionssparande varje månad också (lite drygt nu eftersom man hellre hade haft de pengarna till annat, men vi kommer som sagt vara enormt tacksamma över detta beslutet när vi går i pension).


Vi har ju haft ett sparande för Melvin sedan han föddes och nu bestämde vi att spara i en fond istället för att spara på ett vanligt kapitalkonto. Lillebror kommer självklart även han att få ett sparande på exakt samma villkor så fort han är född. Det ska vara lika! :) Känns oerhört bra att sätta undan pengar till dem varje månad och veta att de har en säkerhet undanlagd till vad de nu kan tänkas vilja göra för sina pengar (körtkort, lägenhet...) den dagen de fyller 18.


Fixade lite annat också som känns otroligt bra. Men inget jag ska tråka ut er med. ;)


Vi har ju fått byta bankman tre gånger på ett år eftersom den första bytte kontor och inte längre skulle vara personlig bankman, sen skulle den andra på mammaledighet och nu har vi alltså fått en tredje. Han var skitbra! Jättetrevlig, ung med en son i samma ålder som Melvin (känns som man är på samma plan då på nå vis, och dessutom hade han löpning och skidåkning som ett stort intresse precis som älsklingen, så det kändes ju inte alls stelt att prata med han- hur pratsam som helst). Så det känns jäkla bra med våra lån och allt sånt just nu. :)


Vi är sååå glada över att vi köpte det här huset. Det är verkligen det bästa köp vi någonsin gjort! =)

Av Anna - 16 mars 2012 12:58

Då var vagnen såld, Melvin hämtade på dagis och ligger numera och sover middag. Jag har även ringt försäkringsbolaget och fixat så jag får resterande belopp av telefonen utbetald (bortsett från den trista självrisken) och innan detta även städat lite här hemma.


Det gick även bra hos barnmorskan. Vart ett snabbt möte idag, då vi sågs i tisdags och pratade en hel del och jag ska dit på tisdag igen och det egentligen inte finns så mycket att diskutera innan dess att vi varit på ultraljudet och gjort storleksbedömningen och varit på Spec mvc efteråt.


SF-måttet följer ju sin nya kurva, så det är väl bra, även om det fortfarande är en ökad kurva från tidigare. Men han verkar ju växa normalt i alla fall. :) Hjärtljuden lät bra, pendlade mellan 135-150. Han låg och sprattla lite där inne medan vi lyssnade, så då gick hjärtljuden upp lite. ;) Hehe.


Nu var han ju dock rörlig till ruckbar igen. Häromdagen verkade han ha fixerat sig, men nu verkar han ha gått tillbaka helt enkelt. ;P Men det var tydligen vanligt att bebisarna inte fixerar sig alls på omföderskor eftersom de har mer "plats" i bäckenet denna gång att röra sig på.


Fick ta ett blodsockerprov innan, och det hatar ju jag som vanligt. Spelar ingen roll om det är i fingret eller armväcket. Lika obehagligt i alla fall. ;) Haha. Går ju fort som tur är. ;)


Nu har jag inte så mycket inplanerat för resten av dagen. Får se vad vi hittar på när Melvin vaknar, men det blir väl att kika lite på Bamse, äta mellanmål och ikväll fixa iordning en tacopaj tills älsklingen slutar.


Ja, skräll att det blir tacos va? Det är INTE jag som vill ha det varje fredag. Tro mig! Igår så älsklingen direkt att vi kanske skulle äta tacos. Nej, nej, svarade jag. Var inte alls sugen på det. Men så får älsklingen den "smarta" idén att jag kanske är sugen på att göra tacogratäng istället, en vi alltid gjorde förr. Enda skillnaden med den är att man har på creme fraiche, tacokrydda och smält ost i en röra över köttfärsen INNAN (i ugnen) istället för att plocka på hur man vill på bordet. Wow! För det gjorde mig ju såååå mycket mer sugen. Haha. Rolig han.


Men tacopaj var faktiskt länge sen jag gjorde, så det kan jag däremot tänka mig! Inte riktigt samma sak. :)


Vad ska ni hitta på ikväll? :)


 

Mvc

Av Anna - 16 mars 2012 09:11

Sitter på MVC nu o väntar på min tur. Är lite försenat pga. Strömavbrott här, så inga datorer funkar för barnmorskorna just nu. :P Ska iafl på en vanlig kontroll. Mäta magen o lyssna på hjärtslagen. :) Ska handla efteråt inför ikväll och sen snabbt hem för då kommer en och förhoppningsvis köper vår kombivagn. Riktig välanvänd vagn, men de behövde bara en vagn att ha stående på altan som bebisen kunde sova i. Vore skönt att bli av med den där ångest-vagnen som bara tar plats. :) Skriver mer senare!

Ovido - Quiz & Flashcards