Alla inlägg under januari 2013

Av Anna - 27 januari 2013 09:19

Denna vecka har jag fått mer träning gjord än någonsin tror jag. :)

Så här har veckan sett ut:

Måndag - Ingen träning
Tisdag - 15 min bikini bootcamp
Onsdag & torsdag - Vila pga träningsvärk som fan
Fredag - 20 min Zumba basic & 15 min hemmaövningar
Lördag - 35 min Zumba sculpt and tone & 10 min hemmaövningar
Söndag - 25 min hemmaövningar (mage enbart pga träningsvärk i vader, ben och axlar/ut mot bröstet, så fokus på mage idag)

Har aldrig haft så mycket träningsvärk under en vecka som jag haft denna vecka. :-) Idag är det dock en skön träningsvärk. I onsdags o torsdags kunde jag ju knappt röra mig. ;)

Ska troligtvis ta en promenad bort till svärföräldrarna sen, så då blir det 20-25 min där med två ungar på ca 25 kilo att dra i en jävligt dryg vagn. ;) Brukar vara hur varm som helst när jag kommit fram haha. ;)

Tycker mig faktiskt börja få lite konturer på överarmarna haha. Var ju dock inte så lätt att ta bild själv och hitta ett bra ljus för den omvända kameran som inte kan ta med blixt. :P
Gör fjantigt, jag vet. Syns väl knappt, men jag tycker faktiskt det syns mkt mer irl. ;) Älsklingen får ta kort ist när han är ledig. :)

Av Anna - 26 januari 2013 21:17

Denna kväll blev inte som den var tänkt att bli. Hela dagen har jag gått och längtat tills klockan skulle bli 20, och älsklingen äntligen skulle få komma hem snart. 


Då skulle vi käka tacogratäng och äta lite lördagsgodis, bär och kesella till nån bra film eller nått bra på tvn. 


Strax före kl.19 ringde han, och jag trodde att han ringde för att han slutat tidigare och undrade ifall barnen var vakna och ville att vi i så fall skulle komma och hämta honom. Ack, så fel jag hade! 


Den han jobbade med blev sjuk (jo, jag undrar allt ja..), och var tvungen och gå hem, så stackars älsklingen har fått köra ett riktigt monsterpass idag. :/ 10-22.30 Och så är han själv "på golvet" och har jourtelefonen. Stackarn lär ju vara helt slut.. Och så börjar han tidigt imorgon bitti igen och är inte ledig förrän på onsdag. :( Kväll på måndag igen.. :( Nu önskar jag faktiskt att jag kunde byta av honom, så att han fick vara ledig lite. Som tur är, så slutar han tidigt imorgon iafl. Men han lär ju vara helt slutkörd. :( 


Vi får köra på myskväll imorgon ist framför Kontoret helt enkelt. 


Idag har jag iafl tagit mig tid att ordna en ny blomgrupp (julblomgruppen var inte speciellt fin längre), så nu är den hur fräsch som helst (dock bloggar jag från datorn nu för en gångs skull, så nu har jag inga bilder på det, men ni som följer mig på instagram har väl sett den där). Har även gjort hemmagjorda köttbullar och fryst in. Ett kilo ungefär, så nu har vi cirka 50 st i frysen som vi kan äta. :) Så jävla typiskt bara att saltet tog slut och pepparn med, så vet inte om de smakar så jäääättemycket av dem, men hade i vitlök också, så det gav lite smak i afl. Blir att krydda såsen ordentligt ist. ;) 


Vad har jag gjort mer? Jo, jag tränade i 45 minuter i förmiddags när Neo låg och sov och Melvin satt i soffan och tittade på film och åt lördagsgodis. Blev 35 min Zumba och 10 min hemmaövningar. :) Tog mitt livs första proteindrink efter det, haha. Tur att älsklingen har såna saker hemma. ;) Gjorde mig en quinoasallad till lunch också. ;) 


Är väl typ det vi har gjort idag. Hälsade på svärföräldrarna en jättekortis. Melvin fick nämligen följa med dem och titta på Fannys uppvisning i skolan idag, så jag fick åka och hämta honom hemma hos dem förut. :) Tror ni han ville med hem först? Nope! Han ville ju såklart ligga i sängen och titta på Alfons Åberg med sin nyfunna bästa vän- Fanny. Man ser knappt honom längre när man är där. Han springer upp dit på en gång, släcker lampan i hennes rum, kryper ner under täcket bredvid henne och så tittar de på Alfons på youtube. Så sött! Han älskar verkligen sin Fanny han. :) 


Imorgon får vi se vad det bjuds på. Jag ska träna i afl på morgonen när Neo sover och sen får vi väl se helt enkelt. Det blir nog älsklingen som får ta bilen imorgon när han börjar tidigare, men slutar tidigare. Han behöver all sömn han kan få i natt, så det går ju snabbare att ta bilen imorgon. Så planerna på att ev. åka och hälsa på pappa får vi nog ta till veckan i så fall ist. 


Världens längsta inlägg som vanligt. Babblar på som aldrig förr. :) 


Nu får det räcka dock! Tar kvällen nu. :) God natt      

Av Anna - 25 januari 2013 17:25

Dagen började med att jag skjutsade älsklingen till jobbet. Svängde förbi Bengt och Gaggi där jag snabbt skulle plocka upp två stolar som Bengt lagat till min mamma. Sen bar det alltså iväg till mor min. Hon var ledig från jobbet idag, så passade på att åka dit med barnen.

Där stekte mamma våfflor som alltid uppskattas av barnen. :)

Melvin har ju en Nicke nyfiken film där, så den gick ju på helvarv från början till slut.

När vi åkte hem, så somnade båda barnen i bilen. Melvin somnade inom 2-3 min. Skulle iväg och storhandla, så de blev en tupplur på cirka 30-35 min för dem, inte mer. Melvin låg i kundvagnen till en början och sov, men fick väcka honom väl inne i butiken för han tog ju upp hela vagnen. ;)

Aldrig har jag varit med om att det tagit typ en timme att storhandla, men så blir det när man är själv med två barn och man glömmer det ena efter det andra och får springa tillbaka. Och en törstig Melvin på det. ;)

Handlade mycket nyttiga saker nu (vi försöker ju äta bättre nu), såsom matvete, quinoa, egen müsli (blandade lite olika saker; linfrön, pumpakärnor, solrosfrön, dinkelfrön osv) och massa sallad o så. Enda halvfabrikatet jag köpte var väl falukorv och vanlig kycklingkorv (barnen älskar ju det, så det är ju ett alternativ till dem när de inte gillar det vi äter). Ska försöka ta mig tid och göra en sats köttbullar och frysa in imorgon. I helgen iafl. :) Biffar också. :) dags att sluta mer färdiga köttbullar. Vilken skit det är alltså! Men har sällan orken att stå och göra egna bara så där, så att frysa in egna är ju en smart idé. :)

Nu har vi ganska nyss kommit hem efter att ha skjutsat Jessie till stan. Det har blivit en del körning sedan jag tog körkort, men det är väl så i början, men till veckan ska jag försöka att inte ta bilen om det absolut inte är nödvändigt. :) Bättre älsklingen tar bilen, för då kan jag inte "men jag ska bara..."-köra. ;)

Barnen ska sova om cirka 1,5 h (lägger dem vid 19 nu för att få dem att förhoppningsvis sova till 6 åtminstone. Melvin funkar de på, men inte Neo riktigt än. 20 min längre har han bjudit på i 2 dagar i afl). Ska ordna någon kvällsmat till dem och ev. bada dem. Så tiden går lite. ;)

Sen tänkte jag, om de somnar i tid, ge mig på ett Zumba-pass här hemma. Mamma hade ju 4 dvd:er, så lånade hem dem. :)

Och så ska man hitta på nån nyttig mat som är riktigt god också till ikväll. Är ju trots allt fredag, men nyttigare ska vi bli! :) Blir bär ikv och ev. Lite lördagsgodis imorgon (men på lördagar får vi äta lite godis, precis som Melvin, men man måste ju inte varje lördag). :))

Hoppas ni får en trevlig kväll! :)

Av Anna - 24 januari 2013 21:14

Imorgon så ska Melvin få vara hemma ifrån dagis för vi ska nämligen hem till mormorn som är ledig från jobbet. :)

Så vi får skjutsa älsklingen till jobbet innan vi sticker iväg. :) Blir första gången någonsin som jag kör dit själv. :-) Är ju cirka 2-3-4 mil dit?

Känns så himla skönt att kunna ta barnen och åka dit själv nu och inte behöva vara så beroende av älsklingen och att han måste följa med jämt. Nu kan jag äntligen ta bilen själv och åka dit o hälsa på även om älsklingen jobbar eller har andra planer.

Efter vi varit där, så ska vi till Maxi och storhandla. Blir ju också första gången, själv med bil och två barn. :)

Är en otrolig frihetskänsla alltså att ha körkort. Hur fasen klarade jag mig så länge utan? Buss hit, buss dit.

Hämtade ut mitt körkort igår btw. Fick ju de nya körkortet utan sträck-kod. Är mer rosa än de gamla också, så det passar ju mig. ;)

Nu är det faktiskt läggdags här redan. Hoppas på en lugn natt. Skulle vara närmare -20 imorgon bitti, och vi använder ju bara värmepumpen här hemma (inga element på), så har fått lämna barnens dörrar öppna lite på glänt, så det kommer in lite värme, så hoppas inte de väcker varandra nu bara för de.

God natt på er. :)

Av Anna - 24 januari 2013 11:00

I lördags fick jag boken Bodylicious av svärföräldrarna eftersom jag tog körkort i fredags. Hade ju fått blommor av andra, så fick ist en jättefin och bra bok som innehåller hemmaövningar, recept och massa bra fakta om träning och kost.

Boken läste man ju ut samma dag som man börja läsa i den. Den är så himla fin och bra skriven. Det är Sofi Fahrman och Julia Fors som skrivit den tillsammans.

I tisdags så testade jag deras bikini-bootcamp program. Var blandade övningar för ben, rumpa, armar, rygg och mage.

Körde stenhårt, och var helt slut efteråt. Snacka om att ha nått maxpuls. Kändes som hjärtat skulle hoppa ur bröstet efteråt. Profylaxandning funkar inte bara väldigt bra vid förlossning utan även för att komma ner i vilopuls igen märkte jag. ;)

Jag har en träningsvärk från helvetet just nu. Igår kunde jag knappt röra mig och trodde aldrig att jag skulle ta mig upp ur sängen. ;P Tänkte att det kanske skulle vara bättre idag, men det är omöjligt att gå på toa normalt. :P

Jag gick lite för hårt ut så här i början, men samtidigt är det gött att känna att man chockade denna lata kropp. ;) Hade velat köra idag igen, men vet inte om det är möjligt med denna värk.

Det är mest i ben, lår och rumpa som jag har en omöjlig träningsvärk. Axlar och rygg är ändå helt okej, lite småskön värk. Nederdelen av magen känner jag bara av värk i vissa positioner. :)

Det var mest ben som jag körde hårt som fan på. De fanns övningar som Victoria Secret-modellerna använder för att forma och lyfta arslet som deras tränare tipsade om. Och OM de kändes, JA! Haha!

Ska försöka köra de här övningarna 2-3 ggr i veckan, så får jag hoppas att man börjar se resultat om några veckor. :)

Av Anna - 24 januari 2013 07:45

Neo har de senaste 3-4 veckorna vaknat mer eller mindre en gång varje natt. Tidigare har han ju sovit hela nätter och om han vaknat på natten, så har de oftast varit vid 4-tiden och då har han somnat om själv inom ett par minuter.

Nu kräver han att jag ska in och buffa på honom, hjälpa honom.

I natt vart jag så jäkla irriterad på honom. Han börja gnälla vid 00.20, gick in och buffade, men han låg bara och sucka o gnydde. Blev så irriterad för jag var såå trött, så jag gick därifrån och gick in och la mig. Efter typ 2-3 min, så vart det tyst i rummet. Kors i taket, trodde jag. Efter typ 10 min, så gnällde han igen. Gick återigen in och buffa, men han gnällde.

Samma sak igen. Jag gick ut. Efter nån minut blev det tyst, och då kom så småningom Melvin in och la sig hos mig. Efter typ 10 min igen, så började Neo igen. Gick in, la honom ner och la på täcket och sa till honom på skarpen "nej, Neo" med andra ord. ;) Stod där i typ 2-3 min o sa till honom när han var på väg att gny lite. Han fatta väl poängen, för sen la han sig och sov till 05.20

Gud vad trött jag är på att han vaknar på nätterna. Melvin gnäller ju inte i afl. Kommer snällt över och lägger sig o sover vidare. Men Neo gråter ju när han vaknar och att hänga över spjälsängen och buffa, åh jag orkar bara inte.

Natten till onsdag, så skulle älsklingen ta Neo när han vaknade på natten. Melvin sov hos mig, men kom inte förrän närmare 03.30, så jag sov i 5 h i sträck oavbrutet. Första gången på evigheter. Men ni tror inte Neo sover hela natten bara för att jag inte behövde ta honom? Är ju så typiskt. O så sover han dåligt sen igen. Är ju så lustigt hur sånt här fungerar. Precis som att Neo sover sämre än sämst när Melvin sover borta. Why, man?

Aja, jag ska inte klaga och gnälla. Antar att det är nu som sömnbristen börjar visa sig. Har nog aldrig varit så trött (dygnet runt), som jag varit de senaste 1-2 månaderna.

Bara hålla ut. Några år till, sen får man slita upp ungarna ist. ;)

Av Anna - 22 januari 2013 19:06

Idag sa Neo sitt andra ord (bortsett från mamma och pappa alltså) och både jag och älsklingen bevittna det imorse innan han stack iväg till jobbet.

Vi har ju pratat och pekat/tittat mycket på lamporna här hemma de senaste 2-3 dagarna, så var kanske inte så förvånande att just "lampa" skulle bli ett ord som trilla ut ur munnen. :)

"Titta" börja han ju säga igår.

Undrar om han kommer vara tidig med talet eller om det bara är några ord dom trillar ur nu.

Melvin var helt normal i tiden för när de flesta börjar prata. Sa "mama/baba" runt 7 månader och ordentligt runt 9 månader tror jag. Ord trilla ut var och varannan dag, men det var väl först efter 2 årsdagen, in mot slutet på sommarn som han börja bygga meningar. Två ord blev tre ords-meningar och sen explodera det.

Nu är han jätteduktig såklart och det är alltid lika kul att höra alla tokiga saker barn säger. :)

Ska bli kul när Neo börjar prata mer också. Kul att höra dem prata med varandra så småningom. :))

Av Anna - 21 januari 2013 17:01

Det märks verkligen att Neo förstår mer och mer vad man faktiskt säger till honom. "Nej" har han ju lyssnat till ett bra tag, men han börjar förstå meningar också, vilket är himla kul.

När vi tex säger "vart är lampan?", så tittar han upp i taket och pekar på lampan. Dessutom säger han "titta". :) Så sött ju!

Vi stod även framför dagiskorten på han och Melvin (de enskilda som vi hängt upp på väggen) och när jag sa "peka på Melvin/vart är Melvin?", då pekade han på bilden på Melvin och likadant fast på sin bild när jag fråga vart Neo var. Varje gång pekade han på rätt bild. :)

Det är så kul att se alla små framsteg. Att allt går åt rätt håll och fungerar som det ska. :-)

Han har blivit jätteduktig med gå-vagnen också. Vi har inte tränat så mycket med den, eftersom han var lite rädd för den. Men häromdagen testade vi och då gick han hur bra som helst. :) Och att Melvin satt i var bara roligare tyckte han. Neo drog allt på ändå! :)

Och apropå Neo, så var det ingen fara med brännmärket. Skulle tvätta och hålla rent bara, inte peta där och hålla koll, så det inte blir värre. :)

Ovido - Quiz & Flashcards