Alla inlägg under januari 2013

Av Anna - 14 januari 2013 19:02

Har varit och gjort teoriprovet nu under em. Var så jävla nervös när vi stod i kö in till salen där vi skulle göra provet. Trodde nervositeten skulle försvinna när jag svarat på några frågor, men icke. Hade så ont i magen hela tiden. :P

Jag är ju ingen sån som kontrollerar annars, men denna gång hade jag lovat att dubbelkolla svaren för säkerhets skull och det gjorde jag. Jag blir rätt stressad när folk börjar gå, fastän jag inte behöver bli det egentligen. Jag stressade dock inte igenom provet även om jag hade kunnat komma därifrån tidigare om jag gjort som jag brukar. ;)

Jag klara i afl testet. Var 70 frågor totalt, men 5 frågor var bara testfrågor utan poäng. Jag fick 6 fel, så 59/65.

Är faktiskt inte alls nöjd med resultatet, men jag klarade det i afl och hamnade inte precis över godkänt gränsen. Hade velat se en "6:a" först, dvs. Ngt på 60, men men..

Jag fixade det i alla fall! Nu är det bara att ladda, ladda, ladda inför uppkörningen.

Jag tror dock att jag kommer vara för nervös och inte klara det. Men jag hoppas såklart!

Lilly skulle ha fyllt år samma dag, så jag hoppas att hon är med mig och ger mig lite tur. :)

Av Anna - 13 januari 2013 17:12

Har absolut inget intressant att berätta för er. :P Matten som jag hoppades på skulle bli en hel natt med oavbruten sömn då Melvin sov borta, blev ist en vaken krångel period i 1-1,5 timme och 05.10 slog Neo upp ögonen.

Har pluggat teori i 2 h imorse och sen blev vi bjudna på mat hos svärföräldrarna.

Hela kvällen ska jag spendera i teoriboken och framför distanstester. Så fort barnen somnat dvs.

Det är inte långt kvar tills det är dags för teoriprovet, så måste se till att plugga ordentligt nu medan jag fortfarande kan!

Så blir tyvärr ingen roligare uppdatering än så.

Av Anna - 12 januari 2013 15:25

Var till stan idag på julgransskakningen och tittade lite. Var dock inte så kul. :P

Köpte en pyjamas till Neo och så solade vi solarium. :)

Tittar på skidor nu. Ska lämna Melvin hos farmorn och farfarn om ett tag. Han ska ju sova där inatt.

Lugn dag. Trötta föräldrar, glada barn. :) som det ska vara. Haha.

Av Anna - 11 januari 2013 19:08

Som jag har längtat efter denna dag. Sista arbetspasset för älsklingen denna vecka. Nu äntligen snart är det helg! :)


Barnen sover och jag har förberett tacokycklinglasagne, som jag ska slänga in i ungnen om en halvtimme ungefär. Vi ska götta oss riktigt ordentligt ikväll. Dock inte godis. Köpte hem hallon och blåbär ist. Så får bli det. ;) Och lite kesella till. Mums! 


Blir en film ikväll med Bruce Willis som verkar skitbra. Fire with fire. Precis sån film som jag känner för ikväll. Verka jättebra på trailern. :) Hoppas den är lika bra irl. 


Imorgon kväll ska Melvin sova hos sin farmor och farfar. Vi köpte lördagsgodis åt honom förut idag, så han är nog väldigt spänd. :) ;) Han har inte sovit där sen i slutet på oktober, så kändes som det var dags nu. :) Han blir ju så ompysslad där och älskar ju att vara med dem. 


Neo har inte sovit borta än, men det dröjer väl inte allt för länge innan det är dags det med. Han sover ju hela nätter (kan krångla nån gång då och då, men är verkligen inte ofta), dock så vaknar han ju runt 5-tiden, så det är ju inte allt för kul för nån som inte är van. ;) Haha.. 


Vi har inte planerat något speciellt över helgen. Ska bli skönt att bara vara lediga tillsammans. Jag skulle behöva övningsköra en del också, så får försöka klämma in det i afl. Annars tar vi det som det kommer. Brukar bli bäst då. ;) 


Trevlig kväll på er!     

Åh vad jag saknar sommaren!!

Av Anna - 10 januari 2013 20:57

Hade ju körlektion idag. Var så sjukt nervös för vi hade en "mini-uppkörning". Åh, Gud det var inte alls roligt. Men samtidigt lär jag mig ju ngt efter varje gång.

Det jag gör är ju att jag psykar mig själv. Säger till mig själv att jag inte kommer klara vissa saker. Tex att jag kommer få kärringstopp i uppförsbacken, eller rulla bak in i bilen bakom. Och då stressar jag upp mig själv.

Med vår bil får jag inte kärringstopp längre. Jag har inga som helst problem att hitta dragläget och stå på det i uppförsbackar. Men trafikskolans bil.. Hittar de inte. I uppförsbackar alltså. Den är sååå mkt känsligare än vår underbart sköna och lättkörda bil är. Antingen kärringstopp eller gas som fan.

Men det gick super när jag inte tänkte så mkt och kände mig avslappnad, men det gick upp och ner hela tiden. Måste hitta ett sätt att slappna av på och inte ha så dåliga tankar om mig själv så fort jag kör med nån annan än älsklingen.

Har som tur är en dubbellektion kvar och en uppvärmningslektion innan uppkörningen. Hoppas jag klarar mig på det och blir mer bekant med Audi A3:an. :)

Av Anna - 10 januari 2013 09:27

Melvin är en riktig klätterapa. Det är mer på ont än gott nu för tiden.

Han ramlar och slår sig var och varannan dag, men det hör väl till att vara 2 åring.

Jag är ju dock en sån morsa som är livrädd om han börjar blöda. Första gången han började blöda när han ramlade på tröskeln i badrummet och slog i munnen i toan, så grinade nog jag mer än honom. Inte så bra kanske, men vid såna lägen hatar jag att vara hemma själv.

Nu var olyckan framme igen för en liten stund sen. Tack och lov inget blod, men jäklar vilket skrubbsår.

Jag hann inte ens märka att han hade klättrat upp på Neos matstol innan jag vände mig om för att se honom försöka klättra över till sin tripp trapp-stol. Inom en halv sekund föll han handlöst ner och antagligen skrapa han i ryggen på kanten av fotstödet på tripp trapp-stolen.

Han skrek som en galning och låg och vred sig för han fick ju så ont i ryggen. Alla möjliga tankar hann ju passera när han låg i de konstigaste ställningarna. Har han brutit nåt? Har han fått hjärnskakning? Blir det värre om han rör sig? Tänk om han slog i nacken..

Men nu gick det bra och det gick snabbt över ändå. Kylde ner med en kall handduk på såret, och så lite kramar och tröst, så vart det bra igen.

Men det var inget litet sår. Förstår att det gör ont. :(( Kommer väl vara blått om ett litet tag tänker jag.

Tänk om de kunde lyssna när man sa till dem att man inte får klättra, och att man måste vara försiktig.

Av Anna - 9 januari 2013 19:11

Jag var till stan idag vid elva med Jessie. Skulle skriva in mig som arbetssökande på arbetsförmedlingen. Måste ju göra det om jag ev. ska kunna få a-kassa framöver om jag inte får tillräckligt med jobb.

Tog sin lilla tid där, men gick snabbare än jag räknat med iafl.

Vi käkade enchiladas på Kebabhouse efteråt och bara tjöta. Var verkligen inte igår jag var utan barnen och umgicks med Jessie, bara vi- som förr. Var skönt att kunna fokusera helt på att bara stri så mycket som möjligt utan att tex Melvin avbröt en. ;) Behövs ibland.

3,5 h var vi borta totalt, så det var två glada barn jag möttes av när jag åkte hem till Bengt och Monica där älsklingen var med barnen. Melvin såg mig genom fönstret och jag fick världens leende. När Neo hörde mig, så kröp han så fort han bara kunde fram till mig och var så gosig. :))

Sån underbar känsla att komma hem till sina barn efter att ha varit iväg, även om så bara några timmar. Det krävs inte mkt för att jag ska längta ihjäl mig!

När vi kom hem, så tog jag på mig träningskläderna och stack ut och sprang. Jag tar ju varken tid eller kollar hur långt jag springer. Jag tycker inte det är speciellt viktigt. Jag har aldrig varit någon löpare och har därmed aldrig haft nå mål för hur långt eller hur fort jag ska springa. Kommer troligtvis aldrig ha heller. Har knappt tränat öht i hela mitt liv (gick i trupp som liten och handboll ett tag, men efter de har jag hatat allt som heter idrott och träning).

För mig är det viktiga att jag öht springer då och då. Om det är 1 km eller 10 km kvittar. Jag springer så långt jag känner att jag orkar och i det tempo som gör att jag orkar fortsätta.

Det här är ju andra gången på flera månader som jag springer, så tar det lugnt i början, men idag sprang jag ganska mkt längre än förra gången. Jag var helt slut när jag kom innanför dörrn. La mig på golvet och Neo kom fort fram. Haha! :)

Kändes jättebra när jag sprang, så ska försöka mig ut imorgon med när älsklingen slutar tidigt! :)

Nu ska jag hålla i det här! Jag skulle vilja ha som mål att springa 2-3 ggr i v. Sen förhoppningsvis 3-5 ggr. :)

Känner mig motiverad och träningssugen just nu! Får hoppas det håller i sig.

Vi ska faktiskt äta lite godis nu, då vi inte gjorde det i helgen. Och på Nyhetsmorgon sa de häromveckan att man ska träna INNAN man äter tex godis och inte efter. Då är kroppen igång under tiden man äter godiset. :)) Så ikv ska jag faktiskt unna mig med gott samvete!

Imorgon har jag körlektion också. Apropå ngt helt annat. ;) Snart dags för teoriprov och uppkörning nu! :-)

Av Anna - 8 januari 2013 08:32

Det var väldigt länge sen jag shoppade inredning. Av den enkla anledning att det vart jul och massa andra utgifter. Och så har jag börjat blanda in lägsta dagar i mammapenningen, så blir ju lite mindre pengar då.

Samtidigt vill jag kunna lägga pengar på körkortet ist. Har behövt lägga till lite själv, så det har varit prio ett.

Men jag sneglade in på en av mina favorit hemsidor, glasverandan. Åh det finns ju så mkt fint. Men! Jag känner inget måste att beställa. Vad har hänt? Har jag slagit mig? Har ju inte kunnat gå in på HM och inredningshemsidor tidigare utan att beställa ngt. :) Men jag gillar denna Anna mer. Får inte ångest så fort jag kikat på nått. Eftersom jag kan låta bli att köpa. :)

Men hade jag haft pengar över, så hade jag gärna klickat hem detta.

Ovido - Quiz & Flashcards