Alla inlägg under januari 2013

Av Anna - 21 januari 2013 12:23

Har haft barnvakt under morgonen i cirka 1,5 h då jag skulle iväg på en sak. Jag fick lov att fickparkera, men det gick så bra så. Var en rätt stor lucka, så. ;) haha.

Neo ligger och sover på min mage nu. Han hade svårt att somna, komma till ro imorse, så han somnade runt 10.30 tror jag det var. Vaknade efter en timme och hade uppenbarligen inte sovit klart. Så han ligger och snarkar så sött på mig nu. :)

Vi har tid hos läkaren om en timme. De ska titta på Neos brännmärken. Hoppas att det inte är så illa som jag tycker det ser ut. Kanske kan få ngt att smörja med, så det läker som det ska.

Jag har bilen idag, så känns skönt att inte behöva stressa iväg till bussen 45 minuter innan typ. :)

Har fortfarande inte fattat att jag har körkort egentligen. Så skönt! Fick skjutsa älsklingen till jobbet imorse och redan vid 7 fick jag sticka iväg till Coop då en säkring gick som släckte ner nästan hela huset. Var bara att köpa nya.

Idag mellan 17-20 kmr de hit nån som ska byta ut vår mediabox (eller vad de nu heter) för internetet. Så jävla dum tid.

Antingen kmr de precis när jag lägger dem eller så kmr de när de sover. Hoppas på de andra iafl, för de brukar aldrig vakna på kvällarna när de väl somnat. Men snacka om dryg tid när man har småbarn.

Av Anna - 20 januari 2013 20:59

Idag var jag och Fanny på bio med Melvin. Det var Lilla Anna och långa farbrorn som vi var på.

Melvin sov ju hos sin farmor och farfar igår och han vill sova hos Fanny på nätterna numer när han sover där (samma sak förra helgen). Igår sov även Sanna där, så Melvin vägrade lägga sig i tid. Först vid 00.15 stängde han sina blåa, så han var väldigt trött idag.

Somnade i bilen på vägen till bion och sov när jag bar honom genom stan. Haha. Han fick sova i famnen inne på McDonalds ett tag innan bion började.

Han var jätteintresserad av filmen och ville se mer när den var slut. Han satt stilla genom hela filmen och var superduktig. Måste gå igen snart!

Var så mysigt ju!

Av Anna - 20 januari 2013 20:01

Idag var olyckan framme igen. Denna gång var det Neo som blev drabbad. Vi var hemma hos svärföräldrarna och killarna satt i soffan och tittade på skidor på TVn. Jag stod i köket och höll på att hjälpa till att duka. Neo var också i soffan, och vad som hände fatta vi inte riktigt, men på något vis, så brände sig Neo på elementet (som stod på 18 grader?!), och skrek o grät hysteriskt.

Han brände sig rejält i nacken, blev röd och det svullnade lite. Lite hud blev bortbränt. :/ Vi fick ganska nyligen ett första hjälpen-kit till barn från Folksam, så älsklingen åkte snabbt hem och hämtade den och så tog jag på sån kylande salva för brännskador.

Han verkade inte ha ont konstigt nog efter att han gråtit klart. Han har inte visat nå tecken på att han haft ont, och han har inte vart ledsen/kinkig eller så.

Vi såg även efter ett tag att han bränt sig på ena handen och hade en brännblåsa. :/ Tog på kyl-salvan igen och ett speciellt plåster för brännskador som han haft på sedan dess (duktig som inte försökt ta bort det) och sover nu med det.

Tycker så himla synd om honom! Det gick på en sekund verkligen och det är ju så svårt att hålla koll precis hela tiden. :(

Men han fick smärtstillande innan han la sig (läste att det var bra att ge det när de hade andra/tredje gradens brännskada. Verkar ju som han fick åtminstone andra gradens eftersom han fick blåsa och svullnad och så). Förhoppningsvis sover han natten igenom utan att vakna av värk och sveda.

Får hålla ett öga på det och ev ringa 1177 imorgon för att rådhöra vad vi kan/ska göra med det.

Hoppas det läker bra utan problem.

Mammas älskling!!

Av Anna - 20 januari 2013 06:23

Varför slår det aldrig fel för? Jag blir så irriterad. Neo sover ju hela nätter, men ALDRIG de nätter Melvin sover borta. Varför?!?! Alltså varför blir det som så att han vaknar på natten varje gång som jag får möjligheten att sova en hel natt för?

Först vaknade ju jag såklart och var kissnödig. Sen vid 3 vaknade Neo, och sen vid 5. Då gav jag honom vällingflaskan i sin säng faktiskt, så då somnade han om en timme till.

Och nu är vi ju vakna då.

Men är det inte störande? Inte en enda gång som Melvin sovit borta, så har Neo sovit som han ska/brukar? Jag får konstigt nog vakna fler ggr med ett barn hemma än två.

Ibland önska jag att jag sov lika djupt som älsklingen, så jag inte hörde när Neo vakna, så han fick chansen att lära sig somna om själv ist och kanske sov längre. Men jag är ju såå lättväckt.

Av Anna - 19 januari 2013 18:30

Farmorn och farfarn var här på besök under eftermiddagen. Även Fanny. :)

När de skulle åka hem, så blev ju Melvin jätteledsen och tog på sig sina stövlar och stod där i tshirt och stövlar o var redo att följa med. Haha..

Han nöjde sig inte med att vi skulle träffas imorgon igen, utan han skulle med- till varje pris.

Tror ni han blev överlycklig när farmorn sa att han fick följa med och sova över om han ville och fick för oss? ;) OM han blev!

Aldrig har det gått så lätt och fort att klä på honom kläder, ytterkläder och packa hans väska. Haha!

Jag fick skjutsa hem honom och Fanny, då de hade den bilen utan bilbarnstol i. Han gjorde klart för mig i hallen hemma hos farmorn och farfarn att Melvin INTE skulle åka hem. Nej, men mamma skulle ju. ;) Fick en snabb hej då-puss och ett "okej hejdå" när jag sa att jag älskade honom. Haha! Här ville vi bli av med morsan! ;)

Så himla härligt ändå att se att han verkligen vill något. Att han kan visa vad han vill och tala om det. Så skönt att veta att han sover där för att HAN verkligen vill det. :) Så go!

Saknar honom redan. Smölig är han! :))

:-)

Av Anna - 18 januari 2013 16:36

Yes! Då har man körkort då! Lite stolt får man väl ändå lov att vara över att klara både teorin och uppkörningen på första försöket? :)

Vet inte vem som vart gladast här hemma förut över mitt körkort. Älsklingen försökte få mig att åka ut med bilen, men jag hade ju kört bil nyss ju! Haha..

Kändes lite konstigt att sätta sig själv i bilen, men jag och Melvin åkte och hämtade Fanny och Annie i stan när de slutat skolan. Åkte till maxi en snabbis och hem med Fanny och sen bar det av hem igen.

Vilken befriande känsla att ha körkort alltså!

Jag fick även tanka bilen. ;) 850 spänn. ;) så fira vi mitt körkort! ;) Plus ett läppstift från Make up store. Redwood. Love it! ;)

Blir lätt att komma ihåg vilket datum jag tog körkort. Lilly skulle ha fyllt år idag. :)

Tack älskade Lilly för att du var med mig idag och hjälpte mig hålla mig lugn och sansad. :)

Och att Darin spelades på radion både på uppvärmningslektionen och uppkörningen gjorde nog sitt också. ;)

Av Anna - 17 januari 2013 18:47

Vilka underbara barn vi har alltså. Man kan inte göra annat än att skratta när man ser hur kul de har tillsammans redan. Tänk om nått år bara!

Vi byggde en koja i v-rummet förut med filtar och soffbordet och Melvin gömde sig där under och Neo höll på att garva ihjäl sig när han titta under och såg Melvin där. Sluta med att de båda skratta högt. Och även vi vuxna. ;)

Så jäkla underbara! De leker som bara den ihop och Neo kryper snabbt efter när Melvin byter rum. Eller så springer han längst möblerna. :)

Vad skulle man göra utan dem alltså? :)

Av Anna - 16 januari 2013 18:52

Dagen har flugit förbi idag. Älsklingen har vart ledig, så vi började med att sticka ut och Övningsköra i stan i 1,5 h medan barnen sov i bilen.

När vi kom hem igen, så åt vi lunch och gick sen ut och åkte pulka. Nejder var även med.

Sen drog vi till Ikea. Köpte ett halkskydd till badkaret som förhoppningsvis är bättre än de vi har sedan innan. Köpte även en ram till förstorningarna som jag skickade efter förra veckan. Den har inte kommit än, men kommer väl vilken dag som helst. :)

Skjutsade hem Nejder och sen vart jag och Melvin in på kärnan och handlade snabbt.

Bengt och Monica kom hit och hälsa på runt 16-tiden. :)

På kvällen har vi inte gjort ngt speciellt. Älsklingen har inte mått så bra sedan mitten av dagen. Vart yr och mått illa, så han låg och vilade en liten stund.

Nu sover båda barnen och jag är jätteglad över att Neo kom till ro själv och somnade på egen hand efter att han druckit upp sin välling i sängen. Han ropade på mig, men jag gav honom några minuter och vips, så sov han ju! ;) Blir nya läggningsrutinen det. ;) så länge det funkar dvs. :)

Resterande timmar av kvällen innan vi kryper till sängs vi med, blir att spendera i soffläge framför TVn som varje kväll. Så jäkla gött! :-)

Får se om vi orkar göra oss lite tacos eller om vi hoppar till bär och kesella/kvarg direkt. ;)

Ovido - Quiz & Flashcards